niedziela, 22 czerwca 2014
Omlet na przesmaczny poranek
Niby taki prosty omlet, a odsłony mogą być różne...
Omlet z żółtek z dodatkiem mąki kukurydzianej (dwie-trzy łyżki).
Było ich osiem (żółtek z bezy) dodałam jeszcze dwa jajka, bo chciałam mieć białka z jajka. Białka powyższe ubiłam i delikatnie wymieszałam z żółtkami doprawionymi mąką kukurydzianą.
I tak oto improwizowałam w mojej kuchni...
Podałam z odrobiną śmietany, przetworu truskawkowego, borówki amerykańskiej (bo w lesie nie było jagód:( ) no i listkami mięty własnej hodowli ogrodowej...
Smak mięty i cóż za aromat...
Przesmaczny poranek!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
A ja na to...