sobota, 27 lutego 2010
Sobotnie gofrowanie
Poranne gofry wyszukane w globalnej wiosce, na które przepis wygląda następująco:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki oleju
szczypta soli
Mąkę, mleko, żółtka oraz olej i proszek do pieczenia zmiksować. Do zmiksowanej masy dorzucić ubite białka. Wszystko razem wymieszać i wylewać na nagrzaną i naoliwioną gofrownicę. Przez ok. 4-5 min. w gorącej gofrownicy trzymać je zamknięte... to znaczy gofry trzymać zamknięte...
Oprószyć cukrem pudrem i przybrać ulubioną konfiturą.
Mniamniuśne!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
A ja na to...