Jechałam dzisiaj na rowerze aleją leśną, przesyconą urzekającym zapachem czarnego bzu...
I tak też właśnie się czułam jedząc zawijaną szynkę. Tym razem wybrałam do zawijasów szynkę hiszpańską sezonową, którą kupiłam w Food&Joy.
Owcza ricotta, którą opakowałam szynką została przyprawiona świeżymi ziołami (miętą oraz bazylią), jak również solą, pieprzem oraz pikantną chili. Całość polałam sosem, który jest moim objawieniem: zielona salsa z książki o kuchni meksykańskiej.
Poniżej przepis:
½
szklanki posiekanej natki pietruszki
¼
szklanki posiekanego szczypiorku
2 łyżki
musztardy pełnoziarnistej
1 łyżka
posiekanych kaparów
1 ząbek
czosnku (zmiażdżony)
1/3
szklanki oliwy (około lub trochę więcej)
MMMhhmmmm, delicioso!
Ale pyszności u Ciebie!
OdpowiedzUsuńTak proste i jest tak pyszne...oj rozkosz!
OdpowiedzUsuń