Francuskie Ślimaki:
opakowanie ciasta francuskiego
oraz farsz.
Farsz:
6 plaserków kiełbasy suchej, krakowskiej
6-8 plastrów mozarelli
1 cebula
garść zielonego groszku
garść zielonego groszku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 jajko (białko do farszu, żółtko do posmarowania)
sól, pieprz kolorowy, pieprz ziołowy.
Kiełbasę, ser i cebulę pokroić w kostkę. Dołozyć groszek, jogurt, białko i doprawić przyprawami. Tak przygotowany farsz rozłozyć na ciasto. Ciasto zawinąć w roladę, pozostawiając brzegi do sklejenia. Następnie pokroić w plastry 2/3 centymetrowe. Ułożyć na blaszkę, posmarować żółtkiem i piec w temperaturze 220 stopni C przez ok. 17 min.
Francuskie ślimaki dobrze smakują z sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
A ja na to...