piątek, 22 sierpnia 2008

Pollo e arance



















Właściwie to nie pollo/kurczak, ale jego część. Dzisiejszy odcinek dotyczy piersiowej jego części. Niniejszym przedstawiam pierś z kurczaka w sosie cynamonowym z pomarańczami.

Na dwie osoby wystarczy jedna pierś. Należy ją podzielić na połówki i posolone oraz opieprzone włożyć na rozgrzaną patelnię. Jeśli pojawi się problem z dosmażeniem zbyt dużej piersi, należy dokonać przekrojenia wszerz. Kiedy już się odpowiednio podsmaży należy dorzucić świeżych pomidorów wcześniej zesmażonych wraz z plasterkami cebuli, bądź też pomidorów z puszki. Całość należy doprawić cynamonem, 3-4 szczypty. Wszystko nakryć przykrywką i pichcić czas krótki.

Po przygotowaniu podawać z podpieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz pomarańczami. Jeśli uznacie, że jesteście w stanie kosztować te pomarańcze z cienkimi krązkami czerwonej cebuli, , proszę bardzo!

Ja szczerze polecam...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A ja na to...