No, no, no... dotarliśmy do miejsca gdzie pokażę moją tortillę. A oto ona!
Do farszu:
udka z kurczaka pokrojone w kawałki
kukurydza (najlepsza ze słoika)
cukinia (pokrojona w kostkę)
cebula (pokrojona w paski)
trochę sosu pomidorowego
peperoncino, pieprz i oczywiście ząbek czosnku (zmiażdżony)
Podsmażamy kawałki kurczaka, po kilku minutach dodajemy cukinię i cebulę oraz kukurydzę. Doprawiamy oraz dusimy pod przykryciem ok. 15 min. Na koniec dolewamy sosu pomidorowego.
Teraz podsmazam tortille z obu stron (ale tak aby się nie spaliły) i układam je na czystym, kuchennym ręczniku. Przykrywam je nim, tak aby nie ostygły. Kiedy są już gotowe, ciepłe placki smaruję naturalnym jogurtem, nakładam pokrojoną w paski sałatę (dowolną) oraz farsz. Następnie zawijam dość ścisło i... juz jej nie ma...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
A ja na to...