piątek, 22 sierpnia 2008
Pollo e arance
Właściwie to nie pollo/kurczak, ale jego część. Dzisiejszy odcinek dotyczy piersiowej jego części. Niniejszym przedstawiam pierś z kurczaka w sosie cynamonowym z pomarańczami.
Na dwie osoby wystarczy jedna pierś. Należy ją podzielić na połówki i posolone oraz opieprzone włożyć na rozgrzaną patelnię. Jeśli pojawi się problem z dosmażeniem zbyt dużej piersi, należy dokonać przekrojenia wszerz. Kiedy już się odpowiednio podsmaży należy dorzucić świeżych pomidorów wcześniej zesmażonych wraz z plasterkami cebuli, bądź też pomidorów z puszki. Całość należy doprawić cynamonem, 3-4 szczypty. Wszystko nakryć przykrywką i pichcić czas krótki.
Po przygotowaniu podawać z podpieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz pomarańczami. Jeśli uznacie, że jesteście w stanie kosztować te pomarańcze z cienkimi krązkami czerwonej cebuli, , proszę bardzo!
Ja szczerze polecam...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
A ja na to...