czwartek, 13 sierpnia 2009

Makaron słomiany... niczym wdowa




Kiedy jest sezon na paprykę, warto zainwestować trochę czasu w przygotowanie makaronu słomianego.
Składowe składniki:
papryka czerwona
2 plasterki sera pleśniowego (cambozola)
przyprawa perpperoncino
ząbek czosnku.
no i oczywiście makaron spaghetti.
Paprykę pokrojoną na kawałki i skropioną oliwą należy piec w piekarniku ok. 15-20 min.
Po wyjęciu i odstawieniu na chwilę do ostygnięcia, należy usunąć skórę. Pokroić, włozyć na patelnię pokropioną oliwą, dodać czosnek. Smażyć przez dłuższą chwilę 3-5 min. Na koniec dodać plasterki sera.
Ukoronować przygotowanym a`la sosem ugotowane spaghetti al dente.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A ja na to...