piątek, 18 lutego 2011

Kawa, z kawą, o kawie... czyli jak zostać baristą








Bardzo wzbogacające doświadczenie!
Polecam każdemu smakoszowi oraz wszystkim miłośnikom kawy.
Kurs organizowany przez Szkołę barmanów i somelierów wyśmienicie poprowadzony przez trenera P. Wprowadza w tajniki świata kawy, o których z pewnością każdy powinien wiedzieć i co więcej, nie zapominać! Po takim doświadczeniu kawy się nie pija.
Napar dobrej kawy to czysta przyjemność i prawdziwa rozkosz!
To smakowanie świata, z którego do nas przybywa!

Slow time...

kawowiec, kofeina...
arabika, robusta...
kawa jednorodna, mieszanka...
aeropress, drip, frenchpress, ekspres do kawy...
crema, latte art...
cappuccino, macchiato, irish coffee...
temperatura, ciśnienie, bary...

Slow time...

1 komentarz:

  1. Jeśli znasz jakiegoś pasjonata kawy - pomóż mu znaleźć pracę jako barista. Wybierz ofertę spośród umieszczonych na Praca.pl i poleć znajomego do pracy :) w zamian możesz otrzymać 1000 zł, sprawdź jak na http://praca.pl/rekomendacje.html

    Ekspert Praca.pl

    OdpowiedzUsuń

A ja na to...