piątek, 26 listopada 2010

Comment tout cuisiner





No i jak to wszystko ugotować?!
Porady, sztuczki i mnóstwo pomocnych fotografii...
Jak co roku, tradycyjnie (służbowo, ale zawsze) wizyta w BRU. Tym bardziej miło, że wizyta przyjacielska osłodzić potrafi wiele... a że w Misiowej Krainie... tym bardziej! Także, poza tradycyjnie ciężką walizką z powodu nadmiaru biere de Bruxelles, tym razem wpadła mi w ręce w sklepie iście istnie stylowym, książka o tym jak to wszystko ugotować.

Nie zdążyłam wypróbować wszystkich 484 porad jak dotychczas :) ale o postępie będę informować. O jednym, jak do tej pory, się przekonałam. Że im dłużej pieczone pomidory (w książce polecają ok. 3 godz. w temperaturze ok. 130 stopni C) tym bardziej, jakby to powiedzieć?? Tym bardziej słoneczne w swojej pomidorowatości.

I smakują wyśmienicie z najzwyklejszą na świecie, bagietką. Aczkolwiek, jeden warunek, musi być chrupiąca!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A ja na to...