czwartek, 22 października 2009

Kurczakowe roladki




Roladki nadziane serem kozim oraz paskiem papryki. Połówki piersi rozbite, posolone, popieprzone. Oraz dopapryczone ostrą chili!

Tak przygotowane, zostają zawinięte w rulony i związane sznurkiem...
Z wierzchu polane oliwą z oliwek, oczywiście tą extra z vergin:)
I tak zapieczone w piekarniku nagrzanym. Trzymane tam przez 25-30 min.

Uwaga: na spalone kurczęcie!! Żeby zbyt rolady nie wysuszyć, polewać co parę minut kroplami oliwy.

Z piekarnika wyjąć, usunąć sznurek i podawać najlepiej z domowymi frytkami.
Roladkę w całości lub pokrojoną podawać.
Smakuje... ser, papryka, pierś... wszystko smakuje...

Z nadzieją, ze Wam tez!
Jeśli oczywiście zechcecie upichcić...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A ja na to...