wtorek, 5 maja 2009

Szparagi i papas arrugadas

Szparagi, czyli coś co kojarzy się z moją roczną obecnością na blogu oraz przysmak z ostatniej podróży, czyli papas arrugadas.



Szparagi zielone, najzwyklej w świecie ugotowane z odrobiną soli oraz masła. Nie trzeba ich obierać, a zwłaszcza wtedy kiedy są świeze.

Papas arrugadas, czyli sposób na ziemniaki przywieziony z wyspy kanaryjskiej, choć przygotowane po mojemu.

Ziemniaki w mundurkach, dokładnie umyte zalewamy wodą i trochę solimy. Gotujemy przez ok. 20-30 min. Po tym czasie przekaładamy je do naczynia żaroodpornego oraz obtaczamy w soli morskiej. Opiekamy w piekarniku 10-15 min. w temp. ok. 200 st.
Podane z puree groszkowo-tuńczykowym i kropka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

A ja na to...